Változás a webes étkezés befizetésénél

Tisztelt Szülők!

2019.09.14-étől életbe lépnek az Európai Unió PSD2 irányelvének rendelkezései, amelyek többek között kötelezővé teszik az erős ügyfél-hitelesítést valamennyi online pénzügyi tranzakciót, így a szülő által az étkezés webes felületen lebonyolított megrendelés összegének bankkártyával való kiegyenlítését is.

 A PSD2 irányelv erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó kritériuma alapján minden elektronikus tranzakció esetén kétszintű hitelesítés szükséges. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kártyaadatok megadása után további hitelesítő adat (pl. mobiltelefonra a bank által sms-ben küldött kód) begépelése is szükséges. Ennek a további hitelesítő adatnak az alkalmazásához szükség lehet a számlavezető bank felé valamely, eddig nem bejelentett információ/adat (az előbbi példánál maradva: pl. mobiltelefonszám) megadására (természetesen az alkalmazott módszer bankonként változhat).

Amennyiben a szülő számlavezető bankja nem rendelkezik az ehhez szükséges adatokkal, akkor a szülő 2019.09.14. után akadályba fog ütközni az étkezés webes felületen történő megrendelésének kiegyenlítésekor.

Ezért kérjük, hogy szükség esetén gondoskodjanak a számlavezető bankjuknál a fent leírt módosítás beállításáról, amennyiben ezt még nem tették meg.

A tájékoztató levelet a Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal kérésére továbbítottuk.

 

Gábor Annamária
ebédfelelős