Tájékoztató a szóbeli vizsgák menetéhez 2021. február – március

Kedves Vizsgázók!

A Teleki Blanka Gimnázium online szóbeli vizsgái a Microsoft TEAMS felületen keresztül fognak történni.

A program letölthető alkalmazásként telefonra, de számítógép böngészőjéből is futtatható.

A vizsgához szükséges eszköz: Teams-t futtató eszköz, kamera, mikrofon. Ezekre tökéletesen elegendő egy okostelefon, a visszhangzás elkerüléséhez érdemes fülhallgatót használni, de nem kötelező.

Az értekezletre (vizsgára) a jelentkezéskor megadott email címre kapnak meghívót. Ezt egy bizottság lezárása után, de legkésőbb a vizsgát megelőző délután folyamán kapják meg.

Így néz ki egy ilyen meghívó:

Válasszák ki az önök számára szimpatikus megoldást, és ezzel tovább lépnek.

Gyakran engedélyezni kell, hogy az eszköz mikrofont, kamerát használhasson. PC-n (Chrome böngészőben)

A vizsga menete:

Bejelentkezéskor először adják meg a nevük.

Ezután várószobába teszi önöket a rendszer.

Ha korábban jelentkeznek be, mint ahogy az értekezlet elindulna, ezt fogják látni:

Az értekezlet (vizsga) kezdetekor automatikusan váltania kellene a rendszernek, de elképzelhető, hogy frissíteni, vagy újra kapcsolódni kell. Mindenesetre ennek a képnek kellene fogadnia önöket:

Innen a vizsgáztató fogja beengedni önöket a vizsgára.

A vizsganap legelején a vizsgáztató tanár mindenkit beenged, és nagyon röviden elmagyarázza a vizsga technikai részleteit. Ennek elmulasztása nem jelenti a vizsga érvénytelenségét.

Ezután mindenki, kivéve az első időpontra érkezőt, kilép a vizsgáról (vagy a vizsgáztató kilépteti), és újra csatlakozik, így visszamegy a várószobába.

Amikor sor kerül valakire, a várószobából hívja be a vizsgáztató. Csúszás természetesen előfordulhat, valaki végezhet korábban vagy később, igyekszünk minden vizsgázóval méltányosan foglalkozni, technikai problémák is felléphetnek bármelyik oldalon, kérjük, legyenek megértők.

A gördülékenység elősegítése érdekében, kérünk minden vizsgázót, hogy a lefoglalt időponthoz képest 20 perccel korábban már legyen a várószobában online és elérhető.

A vizsga elején a vizsgázó személyigazolvánnyal, útlevéllel vagy diákigazolvánnyal igazolja személyazonosságát.

A vizsga során végig bekapcsolt kamerát és mikrofont kérünk. Az esetlegesen felmerülő technikai problémákat megértjük és igyekszünk majd helyükön kezelni őket, ahogyan reméljük önök is.

Köszönjük, hogy a Telekit választották és várjuk önöket az első online vizsgánkon, higgyék el mi is annyira izgulunk, mint önök!

Sikeres felvételit kívánunk mindannyiuknak!

TBG