A Teleki összetart
Kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa a Teleki Blanka Gimnáziumi Alapítványt!
19670096-1-42

A Teleki naptára

FELVÉTELI 2024/2025

Felvételi információk

Felvételi előkészítők

8. osztályos tanulóknak szóló előkészítőink irodalom, magyar nyelv, matematika, történelem, biológia, német és angol nyelv tantárgyakból.

Nyílt napok

Ősszel 4 alkalommal lesz lehetőségük az érdeklődő nyolcadikosoknak személyesen is megismerkedni iskolánkkal. Az adott napokon 17 órától szülői tájékoztatót is tartunk iskolánk Dísztermében.

Felvételi tájékoztató

Elérhetővé vált felvételi tájékoztatónk a következő tanévben indított osztályaink pontos információival.

Minden telekis diáknak és pedagógusnak a Microsoft és a Magyar Állam ingyenesen biztosítja az Office programcsomag használatát.

TELEKI 150

150 éve a diákokért

Iskolánk a Teleki Blanka Gimnázium 2023. szeptember 1-jén kezdi meg a 150. tanévét.


A hagyomány és a jövő köteléke soha nem bomlik föl, valljuk és hisszük. A múlt és a hagyományok meghatározzák jelenünket, ami viszont a jövőnk záloga.

A korszerű tudás tisztelete és a hagyományok tovább éltetése iskolánk egyik legfontosabb gyakorlata és így értéke ma is.

Ebben, az immár több, mint 120 éves épületben, amely még ma is sok eredeti formájával és részletével emlékezik a múltjára – folyamatosan tanultak, tanulunk.

Ezt a hagyományt folytatja iskolánk ma is, és 1965 óta, azaz több, mint 50 éve már fiúkkal együtt.

Ez idő szerint 150 éve újabb és újabb korosztályok tanulnak és érettségiznek a Telekiben, sok-sok sikert átélve itt az iskolában és itt belül, igen a szívünkben, a gondolatainkban.

Mert ez az iskola a szívünk, érzéseink részévé vált, a szeretetünk örökös tárgya lett.

Köszönjük Önöknek, köszönjük a múlt tanulóinak, az elmúlt évek és évtizedek tanárainak, hogy megőrizték nekünk ezt az iskolát.

A ma nevelőtestülete és diáksága nevében is köszöntöm minden olvasónkat, és köszönöm mindannyiunk nevében tanárainknak a nevelésüket, a tanításukat, és azt is, hogy együtt – ilyen módon is – ünnepelni tudjuk közös iskolánkat, a mi Teleki Blanka Gimnáziumunkat!

Hisszük és valljuk: hagyomány és a jövő köteléke soha nem bomlik föl!

Gál Ferenc
volt igazgató

Projektek

Az iskolánk büszkén elkötelezett az innováció és a kreatív oktatási megközelítések iránt, ezért rendszeresen részt veszünk különböző pályázatokon, hogy továbbfejlesszük tanítási módszereinket és lehetőséget teremtsünk diákjainknak a szélesebb körű fejlődésre. Az elmúlt időszakban többféle pályázaton is sikeresen indultunk, és ezzel jelentős elismerést értünk el.

Alapítványunk

Kérjük, támogassa alapítványunkat, hogy segíthessük diákjaink fejlődését és fejleszthessük az oktatás feltételeit.